Fotografi kan faktisk fungere som terapi

I Danmark lider flere og flere mennesker af psykiske sygdomme. Mentale sygdomme såsom angst, depression, bipolar lidelse og skizofreni. Denne slags sygdomme lever på mange måder i det skjulte og kan for omverden være utrolig svære at forstå. Psykologer og læger har heldigvis taget den mentale del af helbredet til sig i deres daglige praksis. Men de dage hvor den enkelte sider alene med tankemylder og grublerier fører disse stunder ofte mange flere dæmoner med sig end (for de fleste) i fællesskaber med andre.

Nu er jeg hoppet med på Ai kunst bølgen

Et fantastisk værktøj mod tankespind og grublerier er: Metakognitiv Terapi

Fotografi som terapi

Proces og Flow tilstand

Det er videnskabeligt bevidst at når et menneske befinder sig i en Proces og Flow tilstand, glemmer man ofte tid og sted og derfor også bekymringer og tanker, der ofte skaber grobund for den psykiske lidelse. Uanset om du maler, laver skulturer, tegner eller bruger fotografi som terapi, så vil flow tilstanden ofte skabe et frirum fra de mange ubehagelige tanker, der i det daglige presser sig på. Jeg har selv brugt fotografi som terapi når mit liv har været svært. Jeg “forsvinder” ind i en verden af billeder.

Find dig en hobby ….. det virker faktisk som terapi

billeder af fotokunst

Skab dit eget frirum fra tankerne

Når du beskæftiger dig med noget, der optager dig eller ligefrem opsluger dig mentalt, så vil du opleve at tankerne vil formindskes eller i perioder helt forsvinder. På den måde giver du dig selv et frirum fra dine tanker. Når livet gør ondt indimellem (og det gør det for alle), så kan en hobby indenfor det kreative sagtens være vejen for nogen ud af en psykisk lidelse.

Har du tjekket: Hvad definerer fotokunst?

Jo mere vi bevæger os i en flow tilstand, des mere opsluges vi af nuet og tankerne holdes i skak. Giv det et forsøg. Også selvom du ikke tror du har nogle kreative gener. Så kan det stadig være du finder du faktisk formår mere end du tror.

Læs flere artikler her: