Der var engang en mand, der drømte om at blive noget stort

Der var engang en mand, der drømte om at blive noget stort. Han levede i en by med sin kæreste og drømte længe om at bryde ud af sit trivielle liv og leve drømmen. Men hvad var det han gerne ville være?

En dag mødte han en gammel bekendt fra hans skoletid. De havde ikke set hinanden i årevis. Der blev lavet en aftale om at mødes og god mad og en snak om fortiden. Hvad der sket imellemtiden og hvad var planerne for fremtiden.

Læs artiklen: Fotografi som terapi

Inspiration til fotokunsten

Da de 2 gamle bekendte var skiltes for mange år siden og de hver i sær havde bevæget sig videre ned af livets vej, havde de begge fået hver deres passioner. Den gamle bekendte var begyndt at male og vores hovedperson spillede musik.

Musikken var dog blevet mere og mere ustabil og usammenhængende grundet musikere er et underligt folkefærd, der alle drømmer stort, men kun få udretter noget stort. 

Aftenen mellem de 2 gamle bekendte udviklede sig til en god inspirerende snak, der faktisk fik vores hovedperson til at kaste sig over maleriet. Efter et års tid, alt for mange abstrakte klatmalerier uden den store “pondus”, stod vores hovedperson samme sted, som før mødet med hans bekendte – Kunstmaleren. 

Frustrationen voksede og behovet for at skabe noget kunstnerisk voksede

Frustrationen voksede og behovet for at skabe noget kunstnerisk voksede og voksede. Men hvad skal han finde på?. En dag gik vores hovedperson igennem dennes fødeby og kom forbi den lokale fotohandler. Her stod der et skilt i vinduet hvorpå, der stod: “Bliv fotokunstner”.

Med et fik vores hovedperson, lad os kalde ham fotografen, pludselig lyst til at prøve sig , som fotokunstner. Han meldte sig ind i den lokale fotoklub hvor han med tiden mødte ligesindende, der alle havde samme passion, som sig selv. Fotografen, startede med den gode gamle fototeknik i mørkekammeret, hvor der blev arbejdet med mørkekammerets mange ingredienser.

Baryt papiret blev belyst i det røde mørkekammerlys. Derefter blev billedet lagt i fremkalder, over i stopbadet og til sidst i fixeren. Billedet tonede frem, men fotoet blev aldrig det vores nyudsprungne fotokunstner hungrede efter. Nu var gode råd dyre …..

gobbel face

Efter noget tid begyndte de første ordentlige digitale kameraer at komme frem

Efter noget tid begyndte de første ordentlige digitale kameraer at komme frem. Det åbnede en helt ny verden for vores fotograf i historien. Pludselig kunne man med det samme se resultatet på det lille digitale display, bag på kameraet. Det gav muligheder for at lege med lyset on-location.

Flytte model efter lys og baggrund, så denne ønskede sig. Nu tor tingene fart, vores fotograf vandt pludselig fotokonkurrencer, klubmesterskaber i denne fotoklub.

Det blev det sølv og guld i Jyske mesterskaber og efterfølgende DM guld i Dm i foto. 3 år efter vandt fotografen VM indenfor fotokunst i flere forskellige fotografiske kategorier. 

Der var engang en mand i en lille by, der havde en drøm. Denne drøm blev til virkelighed og han levede lykkeligt til sine dages ende.

Se mine billeder fra Auschwitz