Fotokunst ved

Fotokunst ved René Asmussen

Surrealistiske billeder ved surrealistisk fotokunstner

Fotokunst ved René Asmussen er billeder i en surreal stil. Fotokunstneren er meget inspireret af netop dette univers i sine fotokunstneriske værker. René Asmussen vandt ved verdens største fotokonkurrence i 2005 “Austrian Super Circuit” (idag kaldet Trienberg Super Circuit) 2 guldmedaljer og 1 sølv.

2 år efter gjorde han det som eneste dansker nogensinde en gang mere. Denne gang med 5 guldmedaljer og titlen “Best of the show” i 2007. Efter disse år gik han fra hobby til det mere kommercielle fotografi og lever idag af sin fotografering. Han udstiller stadig sine værker på udstillinger og sælger også fotokunst på nettet.

Artiklen ovenfor er fra Metro Xpress i forbindelse med VM i foto igen.

Fotokunst på væggen

Kunst er personligt, det vækker en stemning eller en følelse

Når man idag skal bruge sine opsparede skillinger på billeder til væggen i hjemmet. Så skal man vurdere hvilke billeder man ønsker på væggene. Der findes masser af fotokunst derude.

Går man i IKEA, kan man sikkert finde deres definition på fotokunst der, Ønsker man til gengæld noget mere ekslusivt til væggen, ved vi alle godt, skal man ud og lede efter det i de små gallerier rundt i det danske land, eller på internettet. Kunst er mange ting, kunst handler om smag. Det appelerer til følelser og det skaber en helt speciel stemning. Hvad slags fotokunst er du til?

Hvad er fotokunst?

Spørger man kunstneren selv, er definitionen ofte den: “det du får ud af det”! Fotokunst findes i mange varianter idag. René Asmussen laver billederne udfra de følelser han står med i den periode lysten melder sig til at bevæge sig ind i det surrealistiske univers. Billederne udtrykker mange forskellige stemninger. Der indgår sorg, melankoli, skuffelser og nederlag, glæde, optimisme, døden og selvfølgelig livet.

h

Lorem Ipsum

Divi will change the way you build websites forever. The advanced page builder makes it possible to build truly dynamic pages without learning code.

Lorem Ipsum

Divi will change the way you build websites forever. The advanced page builder makes it possible to build truly dynamic pages without learning code.
v

Lorem Ipsum

Divi will change the way you build websites forever. The advanced page builder makes it possible to build truly dynamic pages without learning code.
g

Lorem Ipsum

Divi will change the way you build websites forever. The advanced page builder makes it possible to build truly dynamic pages without learning code.

Kontakt fotokunstneren

Kan jeg bestille Rene Asmussens fotokunst?

Ja det kan du. I første omgang må du skrive hvilket foto du ønsker og i hvilken størrelse du ønsker det. Så vil vores billedbehandler sørge for billedet eller billederne bliver gjort klar og sendt til din adresse. Vi står ikke for indramning af fotokunst. Vi leverer kun selve billedet i den ønskede størrelse. I skal selv kontakte en indrammer og få værket rammet ind, som i ønsker det skal se ud med rammer og pas partout etc.

Fotokunst

René Asmussen laver cd cover til Illdisposed

 

Men sin skæve og syrede billedstil præget af mystikken fra den surrealistiske verden, var det naturligt for René at sige ja til at lade bandet Illdisposed bruge et par af sine fotokunstværker til deres cd udgivelse “For those who walk behind us” Pladen er udgivet ved Massacre Records.

Illdisposed har flere gange brugt den super dygtige fotokunstner Lasse Hoile til deres covers. Men denne gang fik René chancen. 

Illdisposed spiller en del livejobs med deres dybe og tunge metal. Bandet har været med i branchen i mange år efterhånden.

Se Illdisposed hjemmeside her.

For those who walk behind us

 

For those who walks behind us blev lavet lige efter dødsfald i familien. Så billedet er en illutration af det hinsides. Mødes vi igen engang, med de sjæle vi har elsket. Et håb om livet går videre og alt den erfaring hvert enkelt individ har opbygget ikke bare er tabt for altid.

Tak til Illdisposed for chancen til at få udgivet billeder i forbindelse med deres pladeudgivelse.

 

Torn innerslevet

Billedet overfor her er et af de mange billeder bandet Evergrey har brugt i deres cd “Torn”. Cd´en kan stadig købes og den kan selvfølgelig også høres og ses i Itunes og de andre fine streamingtjenester online.

Coveret består af en del sider, og alle billederne er sat op i den mere dystre og melankolske stil, som det vist tydeligt kan ses overfor.

 

Det store svenske metal band Evergrey udgiver cd med Rene Asmussens værker i.

 

Det verdenskendte store metal band Evergrey udgiver deres cd “Torn”, hvor alle billederne er leveret af fotokunstner René Asmussen. Evergrey har spillet på de fleste af verdens største metalfestivaler. Deres stil ligger meget op af bands som Fates Warning og Dream Theater. Deres sanger Tom har en super fed stemme, der passer perfekt til de tunge og melodiske riffs bandet leverer.

Se Evergreys hjemmeside her.

 

Jydske Vestkysten laver artikel om VM i foto

 

Som fotokunstner er man heldig når medierne vil skrive om fotokunst i Danmark. Desværre er maleriet (ikke at nedvurdere), mere anerkendt i Danmark end fotokunst.

I USA og England er fotokunsten tilgengæld betyndt at komme mere og mere frem på de store og anerkendte gallerier. Det er fedt verden begynder at få øjenene op for den kreative fotokunst, da der faktisk findes rigtig mange dygtige fotografer både herhjemme og i udlandet.

“What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.”

– Karl Lagerfeld

Det franske fotomagasin Photo Árt International laver interview med René

 

Efter VM i foto kom der en del henvendelser fra magasiner flere steder fra i Europa, der gerne ville lave interviews og vise de fotos, der var med til at give fotokunstneren René Asmussen de fornemme præmier ved ved verdens største fotokonkurrence. 

Artiklen bygger lidt på fotografens baggrund. Tankerne bag billederne og selvfølgelig selve tilgangen til fotograferingen gennem de sidste mange år.

Den spæde start

Kåret som årets pigefotograf i det desværre “døde” fotomagasin “Alt om foto”.