Fotografer laver mange forskellige opgaver

Fotografens opgaver ligger indenfor mange forskellige genre. En fotograf kan arbejde som portrætfotograf, modefotograf, reklamefotograf, kunstfotograf, bryllupsfotograf og meget andet. Der findes mindre nicher af jobbet f.eks som portrætfotograf er du jo gravidfotograf, babyfotograf, børnefotograf, profilfotograf og meget andet.

Fotografer laver typisk 2 eller 3 genre hvis de er seriøse. Ofte er det svært at være god til alle ting og derfor specialiserer fotografer sig i færre genre, men gør sig til gengæld til en slags specialister herindenfor. Fotografer laver ofte opgaver i deres udvalgte genre og stilen de arbejder udfra hvis de bliver gode er typisk genkendelig og deres egen.

fotografer-fotos

Fotografer der har sin egen stil

Når fotografer arbejder intenst med deres billeder og disses personlige udtryk, vil man ofte efter en årrække kunne se fotografens personlige billedstil i billederne. Stilen vil ofte gå igen i næsten alle sammenhænge fotografen arbejder i. Det skyldes ofte at man som fotograf jo søger de ting man ved fungerer godt for en. Og de udtryk der skaber størst dynamik og “blikfang” i billederne.

Fotografer møder ofte mange forskellige opgaver i deres professionelle karriere, men med tiden vil den personlige stil være at forefinde oftere og oftere. Det er ligesom et fotografisk signatur.

fotograf portræt