Jeg elsker fotokunst. Kunst kan både forme og forbedre et rums design og tilføre det personlighed. Det fortæller en historie om de mennesker, der bor der.

Nogle gange afspejler det deres rejser, deres smag og aversioner, eller vækker minder om deres barndom.

Ægte, original kunst er smuk, men kan også være meget dyr, og hvis du indser, hvor meget kunst man faktisk behøver i sit hjem, kan man investere en del i kunst alene.

Kunstryk kan være et godt alternativ, men især med et tryk af et maleri kan det være tydeligt, at kunsten er trykt og ikke original.

Men der findes en hurtig og nem måde at få fotoprint til at ligne et maleri på, og jeg vil vise dig hvordan!

kunst fotografi

Hvor finder man så billeder / kunst til at lege med og printe?

Vidste du, at der faktisk findes en masse gratis kunst derude? Ja, jeg sagde GRATIS.

Hvor finder man sådan noget? Mange museer og andre hjemmesider har digitale billeder af kunst, der er ophavsretsfri, typisk fordi ophavsretten er udløbet eller aldrig har eksisteret i første omgang (fordi kunsten er gammel nok).

The Met og Smithsonian, blandt mange andre, har alle masser af ophavsretsfri kunst.

Ulempen ved denne type kunst er, at man ofte skal bruge tid på at ændre størrelse eller redigere downloadet til at printe i den størrelse, man ønsker, så man skal have nogle digitale færdigheder for at få det fra museets hjemmeside til en printer.

Du kan også benytte en hjemmeside som: Pexels, hvor du frit kan downloade billeder du kan “lege” med.

Der er også mange printbutikker på sider som Etsy, der sælger digitale downloads. En af mine yndlingsprintbutikker er Juniper Print Shop, de har en fantastisk samling af kunst fra enten vintage kilder eller ved at samarbejde med kunstnere, og de sælger både papirtryk og digitale downloads.

De fleste printbutikker har forskellige størrelser af downloads, så du kan vælge, hvilken størrelse du vil have, og sende den direkte til printbutikken, hvilket gør tingene nemme.

Fordelen ved at købe fra en “printbutik” er, at de allerede har gjort arbejdet for at sikre, at dit digitale billede kan printes i en større størrelse uden at miste kvalitet.

Sådan printer du dine værker

Der er masser af steder, hvor du kan printe dine værker. Tidligere brugte jeg næsten udelukkende billedbutikken.dk til at printe mine billeder, men de lukkede for nylig fotolaboratoriet i Odense, så jeg bruger i øjeblikket VistaPrint!. Jeg har også anvendt Staples og opnået ret gode resultater, og jeg har hørt positive ting om: Illux.dk & photobox.dk

Sådan printer du dine værker

Hvor Finder Du Rammer?

Mit absolutte yndlingssted at finde rammer er “second-hand”, enten fra en genbrugsbutik, Facebook Marketplace eller DBA. Ofte sælger folk deres kunst til meget lave priser, fordi kunsten indeni ikke er så flot, men nogle gange er rammen af fremragende kvalitet. Jeg elsker at finde gode rammer og printe mine værker så, de passer til disse rammer.

Find inspiration til kunstnerisk fotografi her

Flere Rammer

Et andet sted, hvor jeg har haft held med at finde mange rammer, er IKEA. De har et temmelig godt udvalg af enkle eller mere moderne rammer, perfekte hvis du ønsker, at eksperimentere med rammernes look også.

Jeg plejer at købe deres mest basale og billigste rammer. For nylig købte jeg en ramme fra IKEA og spraymalede den med min favorit mat kobber-spraymaling, hvilket gav et fedt look.

stort udvalg af fotokunst

Sådan får du dine prints til at ligne et maleri

Et tilgængeligt projekt, som du kan klare på et par timer, og derefter kommer du sikkert til at “opgradere” alle prints i huset! Læs guiden herunder og opdag for dig selv, hvordan du får dine printede billeder til at ligne malerier på bare en times tid!

Find inspiration her:

Trin 1 – Valg af ramme

Jeg vælger næsten altid en ramme, før jeg vælger mit print, for at holde det økonomiske indenfor fornuften. Det er lettere at printe kunst, der passer til en forhåndslavet ramme i den rigtige størrelse, end at finde en ramme til et billede i en usædvanlig størrelse.

Trin 2 – Vælg dit værk

Hvis du har valgt gratis kunst fra offentlige domæner, skal du digitalt tilpasse størrelsen og optimere billedet så det får det look du vil have printet. Hvis du har valgt den fra en printshop, download den til din computer i den størrelse, du foretrækker.

Trin 3 – Få din kunst printet på en skumplade.

Steder som: Illux.dk & photobox.dk har et fotolaboratorium, hvor du kan uploade dit digitale billede direkte online.

Processen er som regel ret intuitiv; Vælg et forstørret print, jeg selv vælger oftest den matte eller perle-agtige mulighed, hvis de har dem. Det gør jeg for at minimere genskin så meget som muligt.

Vær sikker på at tjekke beskæringen, før du afslutter din ordre; sitet vil vise dig, “hvis” dit billede skal beskæres før du bestiller. Du kan se, hvad der måske bliver skåret af, og sikre dig, at du er tilfreds med det.

På det seneste har jeg fået printet mine værker direkte på en skumplade. En skumplade giver en vis stivhed til printet og hjælper det med at se mere ægte ud.

Man kan faktisk også købe selvklæbende skumplader på nettet, så du selv kan fixe opklæbningen og spare nogle kroner. Hvis du vælger at gøre det, skal du sørge for at printet påføres jævnt uden nogen buler eller rynker.

Trin 4 – Når dit print er landet på en skumplade, er det næste trin ret sjovt.

Tag noget mat “Mod Podge” og slip din indre kunstner løs. Prøv at efterligne penselstrøgene, du ser på printet. På den måde får du de mest realistiske effekter. Det betyder ikke alverden om du er god til det. Du finder nemlig din egen metode med tiden. Desuden vil looket skabe en federe overflade end værket havde før. (Er du nervøs for at ødelægge et af de gode prints. Så øv dig på et andet først).

Smør ret tykt lag på printet så det virkelig får et flot look. Når det er tørt, synes du stadig ikke værket har fået tekstur nok, så tilføjer du bare et lag mere. Lad det tørre, helst et par timer eller natten over.

Trin 5 – Indram dit print uden glas og med Mod Podge teksturen!

Malerier indrammes normalt ikke med glas, så hvis du ønsker, at dit print skal ligne et ægte maleri, så undlad glasset.

Husk, at print, er forholdsvist billigt i forhold til malerier. Du har med talt netop smurt Mod Podge over forsiden af det, så du kan tørre det af, hvis det bliver beskidt. Billedet er jo heller ikke et familieklenodie, der skal beskyttes. Det kan jo også printes igen skal du huske på.

kunst-fotos

Opsummering:

Mod Podge er en nem måde at skabe et “look”, der får printede billeder til at ligne malerier.

 • Hvor lang tid tager det: 15 MIN.
 • Sværhedsgraden: LET

Materialer:

 • En ramme du selv har skaffet
 • Et af dine gode prints
 • Mat Mod Podge

Hvilke værktøjer skal du bruge?

 • Lille Pensel: Bruges til at påføre Mod Podge på printet for at skabe en tekstureret, maleri-lignende overflade.

Instruktioner

 1. Vælg Ramme: Vælg en ramme, der passer til hjem, og notér dens dimensioner.
 2. Vælg Dit Digitale print: Få dit digitale værk printet i en størrelse, der matcher rammen. Vælg en mulighed, hvor det printes direkte på en skumplade for det bedste resultat.
 3. Brug Penslen: Mal penselstrøg med Mod Podge over hele printet. Prøv at følge penselstrøgene, som du kan se fra maleriet. Mod Podge vil se meget grumset ud, men tørrer klart op.
 4. Lad Mod Podge tørre: Lad det tørre i nogle timer eller natten over, indtil det er helt tørt.
 5. Tilføj mere tekstur: Hvis du ønsker mere tekstur, kan du tilføje et andet lag Mod Podge.
 6. Indram billedet: Indsæt dit billede i rammen uden glasset.
 7. Hæng op på Væggen: Hæng dit nye “maleri” op på væggen og nyd resultatet!