Inspiration til fotokunsten

Inspiration til fotokunsten

Inspiration til fotokunsten – Når man starter processen indenfor al slags kunst, om det er maleriet, fotografiet eller andet er egentlig ligegyldigt. Det handler om at finde inspirationen og lysten til at lave noget kreativt. Herefter er det øvelse, der gør en til mester.

Mange er tilfredse med selve processen og det flow man kommer i når man arbejder med kunsten. Andre er først tilfredse når det færdige resultat foreligger. For mig er fotokunsten et mix mellem processen / flow og så det færdige resultat.

Det er en unik følelse at sidde bagefter man har lavet et nyt kunstværk og betragte det. Det skaber en tilfredshedsfølelse og en lyst til at fortsætte ned af samme vej og skabe mere fotokunst.

Inspiration til fotokunsten

Arbejdet med fotokunst siden år 2000

Jeg har som fotograf, arbejdet med fotokunst siden år 2000. Akkurat som dengang startede er det inspiration og lysten, der skal drive værket. Er jeg ikke inspireret bliver billederne sjælden til fotokunst jeg ønsker at vise frem.

Da det som med al kunst er subjektivt hvordan det bliver modtaget, så handler det mest for mig om først og fremmest at lave fotokunst for min egen skyld. Men det er jo altid en skøn følelse når andre betragter det man laver og synes det er spændende.

For mig er fotokunsten en måde hvorpå jeg kan udtrykke og udleve nogle af livets dybere lag og eventuelle frustrationer livet kan byde på.

Mange af billederne har et strejf af melankoli og surrealisme. Det er ikke et bevidst valg. Som sagte laver jer mine billeder for min egen skyld.

ra fotograf

Er man inspireret…..

Er man inspireret er det som man ikke er tilfreds med et værk før den følelse man startede værket på et fuldt udlevet. Synes også ofte jeg oplever jeg starter ét sted med en ide og ender måske et helt andet sted.

Det gør hverken processen eller billedet dårligere eller af mindre betydning, det er bare noget andet. En følelse eller en fornemmelse, der nu er gået fra ens indre psyke ud til et fysisk produkt i form af et stykke fotokunst.

Læs også artiklen: Psykologi og fotografi

kreativ fotokunst

Kunst er en underlig størrelse

Kunst er en underlig størrelse. For nogen er det vigtigt at man kan genkende kunstnerens stil igennem alle billederne. For mig er dette ikke vigtigt. Jeg laver et billede og glæder mig hvergang et værk lykkes at blive noget jeg tænker: Wow, har jeg lavet det.?

På den måde er et værk fyldestgjort og færdigt i mit optik. Uanset grunden for billedets oprindelige udgangspunkt. Hvis du føler dig inspireret i mødet med mine fotos, vil det da altid glæde mig at høre fra dig. Ris og ros er altid velkommen. Det er den eneste måde vi som mennesker og kunstnere kan udvikle os.

Tak fordi du kigger med.

Læs mere om: Fotokunsten online