Har du nogensinde hørt om infrarød fotografering?

Hvad er infrarød fotografering? Hvis du er fascineret af alternative virkeligheder, vil du helt sikkert nyde denne genre. Nogle fotografer klassificerer infrarød fotografering som en undergenre af landskabsfotografering.

De kunne have ret, men et infrarødt billede kræver en anderledes tilgang til at vurdere kompositionen, forstå begrænsningerne af det infrarøde spektrum, og evnen til at justere eksponeringsparametre.

Ja, infrarødt lys til kameraer er en udfordring, men hvis du giver det et forsøg, vil din verden vende op og ned.

Lad os kigge på de grundlæggende principper for infrarød fotografering og udforske det nødvendige udstyr og færdigheder for at begynde at skyde i denne genre.

Med hvad er infrarød fotografering?

Infrarød (IR) fotografering omdanner traditionelle landskaber til mystiske billeder. Den transformerer fuldstændigt himmel og lyse nuancer.

Har du set mit galleri med fotokunst?

Grønne toner bliver røde, lyserøde, blege lyserøde eller hvide, afhængigt af billedbehandlingsmetoden. I modsætning til andre fotograferingsgenrer fanger IR kun infrarødt lys, som er placeret på den usynlige del af det elektromagnetiske spektrum.

Vi kan ikke se infrarødt lys med vores blotte øjne, fordi vi kun er i stand til at opfatte en lille del af lys-spektret.

For at være mere specifik varierer en bølgelængde af synligt lys fra 350 nanometer (violet) til 760 nanometer (rød). Dette betyder, at der er en hel verden ukendt for os, men infrarød fotografering kan hjælpe os med at se den.

Infarød fotografering

Hvad bruges IR-fotografering til?

Infrarødt lys bruges i mange forskellige områder, ud over fotografering. IR beviste sin nødvendighed under Første Verdenskrig, da soldater brugte IR-billeder til at identificere potentielle fjendtlige mål.

Et infrarødt filter gjorde det muligt for dem at se skarpe forskelle mellem træer og kamuflerede ammunitionsfabrikker.

Nu til dags bruger jernbanearbejdere i Tyskland infrarøde kameraer til at undersøge skinner. De finder skjulte revner og andre defekter, som kun viser sig i infrarødt lys.

Infrarød spektrumstråling bruges også i tandplejen til at opdage revner og andre defekter.

Sådan tager du infrarøde billeder

Komponér dit skud og fokuser før du sætter et infrarødt filter på. Når du har sat filteret på, vil du ikke kunne se noget i søgeren. Dette skyldes, at infrarøde filtre er designet til at blokere alt synligt lys.

Trin-for-trin vejledning til infrarød fotografering

Stil et stativ op på en stabil overflade foran dit motiv, og fastgør derefter kameraet til stativet. Etablér en komposition. Indstil fokusringen til automatisk tilstand, fordi du vil fokusere efter at have sat filteret på.

Indstil blænde og ISO-værdier. Blænden skal være f/16 for at fange hele scenen i fokus. ISO-værdien skal være 100 eller 200 for at reducere mængden af støj på billedet.

Skyd i RAW-format! Det vil forenkle billedredigeringsprocessen. Bestem lukkertid. Når de indledende indstillinger er på plads, sæt filteret op og tag et billede. Lukkertiden vil variere fra 1 til 30 sekunder, afhængigt af motivet