Fotosider er vigtige for inspiration, når man skal jobbe, som fotograf. Derfor gik jeg igang med at støvsuge nettet for spændende fotosider. Der findes utrolig mange hjemmesider omkring fotografering i hele Verden. Det vil tage 10.000 timer at støvsuge alle sider med god indhold. Derfor håber jeg du vil hjælpe med i kommentarfeltet og pege på nogle hjemmesider jeg har glemt.

Da jeg selv startede, som fotograf

Da jeg selv startede, som fotograf

Da jeg selv startede, som fotograf, var der desværre ikke meget internet af betydning. Og da slet ikke som idag, hvor man kan finde lige det man ønsker på nettet. Dengang fandt man inspirationen via fotoblade og magasiner. Idag ved jeg faktisk ikke om, der overhovedet udgives trykte fotoblade eller magasiner idag. Eller om det hele er rykket ind på nettet. Jeg lavede en søgning på “hvor mange hjemmesider er der i verden” og svaret var ret vildt: Over 1 milliard hjemmesider i 2014 og tallet er stigende. Kilde: DR

Internationale fotosider af kvalitet

Internationale fotosider af kvalitet

Da jeg fik modet til at sende nogle af mine af mine egne billeder op online for at få noget fotokritk, fandt jeg nogle sider jeg dengang blev glad for. Af dem jeg kan huske: Photosig.com, Photo.net, fotocommunity.de. Der var også et par danske dengang, som jeg desværre ikke husker navnene på mere. Idag ved jeg faktisk ikke om der findes nogen seriøse danske fotosider på nettet. Internationalt er det til gengæld en anden sag. De fotosider jeg mener holder 100% er: 500px.com der er fyldt med flotte billeder. Er du mere til den fototekniske del af fotografiet, så er dpreview.com garanteret valget.

Fotolinks - samling af gode links

Fotolinks – samling af gode links

Fotolinks punktet her er lavet for alle film og fotointeresserede lige fra den studerende der mangler billeder til sit skoleprojekt til projektlederen der skal bruge et billede til en præsentation. Siden er for professionelle fotografer som vil holde sig opdateret, fotoentusiaster der søger inspiration og for alle andre som bare godt kan lide et flot foto og har lidt tid til overs. Bookmark siden så du altid kan finde din yndlingsfotograf, dit foretrukne debatforum eller den foto tutorial du var i gang med i sidste uge.

Min egen fotokunst skal der vel også være plads til

Fotosider – links til fotosider

Links:

  • Politikens fotografier – stadig nogle af de tunge drenge i branchen når det kommer til fotojournalister.
  • Pressefotografiet – Pressefotografforbundet samler selvfølgelig også på dygtige fotografer
  • Deviant Art – Er du til fotokunst og digital billedbehandling, så vil jeg anbefale Deviant Art.
  • Behance – Behance er også et fedt sted til deling af fotografi. Der får du faktisk din egen hjemmeside også