Fotografiet flytter sig

Fotografen er ikke længere færdig når billedet er “optaget” med kameraet. Her starter først anden halvdel af selve den fotografiske proces. Fotomanipulation er mange ting, det kan være alt fra man retouchere en models hud, så den bliver glat som en barne numse. Andre bruger fotomanipulation til at skabe billeder der får beskueren til at tænke mere over billedet.

En fotomanipulør eller fine-art fotograf laver altid billeder der sætter tanker igang. Skaber dimensioner og åbner for det sanselige univers. Igennem historien har folk som Dali, Davinci og mange andre kendte kunstnere skabt billeder der ligger udover det sædvanlige man så ofte ser.

Fotograf og fine-art manipulatøren Rene Asmussen skaber billeder som beskriver sindsteminger eller oplevelser han har haft. Han omsætter dem så godt han formår til foto manipulationer og skaber hermed sit eget univers indenfor fotografiet.

Fotokunst har mange sider og mange udtryk og danmark ville være et bedre sted at leve hvis der snart blev mere plads til fotokunst. Fotokunst har flere besøgende på verdensplan end malerkunst. Det fortæller lidt om interessen for fotokunst.

Går man ind i en boghandel i Danmark er det nærmest umuligt at finde en bog med dansk eller for den sags skyld skandinavisk fotokunst … Hvorfor???

Fotokunst eller digital fotokunst, er for fotograf Rene Asmussen en forholdsvis ny og spændende visuel udtryksform der med indtoget af digtitale billedbehandlingsprogremmer har åbnet op og gjort fotografiet til allemandseje.

Se mere fotokunst fra fotograf Rene Asmussen på Facebook.

kunst-foto