I lære som fotograf

Drømmer du om at komme i lære som fotograf?

Drømmer du om at komme i lære som fotograf? Hvis du kan nikke ja til det, så prøv at læse denne artikel igennem. Lad mig starte med at sige at mere end 80% af Danmarks fotografer, er autodidakte fotografer. Mange starter med at melde sig ind i en fotoklub via Selskabet for Dansk fotografi (SDF).

I lære som fotograf

SDF er en sammenslutning af amatørfotografer og professionelle fotografer fra hele Danmark, der har det mål at dele deres passion: fotografiet. Det er et godt sted at starte. I de Danske fotoklubber sidder, der mange dygtige folk, der er villige til at lære fra sig og vise en masse fototeknikker, du med sikkerhed kan lære meget af.

Hvordan bliver jeg fotograf?

Uddannelsen som fotograf

Uddannelsen som fotograf findes idag i flere varianter. Men de mest anerkendte er nok Reklamefotograf uddannelsen og Fotojournalistuddannelsen. Uddannelser. Uanset hvilken af fotografuddannelserne du vælger, vil du bestemt blive klædt godt på.

Uddannelsen er lang og optagelseskravet er på grund af de mange ansøgere hvert år ikke let. Får du klemt dig igennem nåleøjet i optagelseskravene er du bestemt godt på vej mod en god brugbar uddannelse. Du kommer dog sjældent i betragtning til de få uddannelsesplader, hvis du ikke inden har gjort dit forarbejde godt.

Læs mere om optagelseskravene til fotografuddannelsen her

Forbered dig selv inden du ansøger elevplads

Idag er der så mange unge mennesker, der drømmer om jobbet, som professionel fotograf. Jobbet som fotograf har altid været omkredset af den opfattelse at man arbejder med smukke modeller og kendte mennesker.

Det sker for meget få fotografer og så mange kendte mennesker er der heller ikke i Danmark. Derfor skal du vælge uddannelsen fordi du elsker billeder og ikke fordi du tænker det er vejen til stjernerne.

Det er hårdt arbejde at være fotograf. Mange dage skal du lave almindelige portrætter af almindelige mennesker. Du skal fotografere sofaer, chipsposer, toiletpapir og meget andet. Ingen dage er ens i jobbet, som fotograf men spændende for nogen.

uddannelsen som fotograf

Kom forberedt

Når du ansøger som fotograf, så sørg for at komme forberedt. Du bør har fotograferet nogle år inden. Du bør kunne fremvise nogle fotos af god kreativ kvalitet.

Husk på at en fotograf får mange ansøgninger og derfor bør du gøre noget for at skille dig ud af mængden. Opret en gratis hjemmeside med enten wordpress eller blogger og læg dine bedste fotos derop.

Når du sender din ansøgning pr mail kan du sagtens nøjes med en online portfolio på en af de førnævnte blogs. De professionelle fotografer, der modtager din ansøgning kan sagtens vurdere om dine billeder er spændende nok til en snak på sådan en online platform.

Forberedelsen

Først skal du finde ud af hvad slags billeder du bedst kan lide at fotografere, og så blive bedre til at lave dem. Du lærer igennem denne proces også at bruge dit kamera, photoshop samt får indsigt i hvad der skaber det gode billede.

Brug YouTube! Der findes masser af gode videoer her omkring fotografering af alt fra mennesker til dyr. Der er tutorials om billedbehandling og brug af flashlamper i et fotostudio.

Meld dig ind i en fotoklub og lær af de erfarne fotografer her. Når du møder du føler dig klar til at tage uddannelsen, som fotograf, kan du roligt ansøge og jeg vil garantere dig, hvis du følger ovenstående anvisninger, at du kommer i betragtning til drømmen om at komme i lære som fotograf.

Nogle nøjes med at bruge fotografiet som personlig fotokunst.