Mød fotografer og Fotokunst online

På nettet er der mange spændende forums hvor man kan diskutere fotografi og uploade egne billeder samt give fotokritik

Mød fotografer og Fotokunst online – På nettet er der mange spændende forums hvor man kan diskutere fotografi og uploade egne billeder samt give fotokritik af andres billeder. At deltage i sådanne forums, som begynder fotograf er intet mindre end en genialt læreprocess. Du ser og hører andres meninger om billeder, kompositioner, lys lægning, brug af Iso, lukketider og blænde. Du kan læse om forskellige kameratyper, se billeder skudt med forskellige typer objektiver og få nogle gode tutorials omkring billedbehandling af fotos i digitale billedbehandlingsprogrammer såsom Adobe Photoshop, Phase One, Lightroom og mange andre uundværlige programmer til billedbehandling og katalogisering af dine fotos. Du vil lære forskellen mellem at fotografere i Jpg og Raw. Du vil møde amatørfotografer og professionelle fotografer. Alle med hver deres egen holdning til hvad det perfekte skud er.

Den lokale Fotoklub

I tidernes morgen da jeg selv startede med at fotografere, kunne jeg hurtigt mærke jeg ikke kom nogen vegne og udviklede mig kun langsomt. Jeg blev derfor anbefalet at melde mig ind i den lokale fotoklub og senere blive en del af SDF (Selskabet for dansk fotografi). I fotoklubben mødte jeg mennesker, der ligesom jeg brændte for fotografiet. De havde alle forskellige tilgange til fotografiet. Nogle ville fotografere landsskaber, andre ville fotografere letpåklædte piger, andre naturen og igen andre sport og stilleben. En fotoklub er ofte startskuddet for mange, der idag lever af at fotografere. Jeg kan kun anbefale en fotoklub, da man her hele tiden er involveret i de fotografiske processer og man ser mange forskellige billeder fra de andre i klubben.

Øvelse gør mester

Når du med tiden får sporet dig ind på den eller de genre indenfor fotografiet, du mener du egner dig bedst til, så er det bare at smøge ærmerne op og komme igang med at øve dig. Husk at øvelse gør mester. Jo mere du arbejder med at specialisere dig indenfor en, to maks 3 grene af fotografiet, des mere vil du opleve din fotografiske udvikling flytter sig med hastige skridt. Du bliver kun god til noget hvis du fordyber dig. Og indenfor fotografiet, er der simpelthen for mange nicher til du kan mestre dem alle lige godt. Det vil nærmest være umuligt at kapere :

  • Erhvervsfoto
  • Reklamefoto
  • Portrætfoto
  • Bryllupsfoto
  • Børnefoto
  • Gravid foto
  • Babyfoto
  • Modefoto
  • Boudoir foto
  • Landsskabsfoto
  • Naturfoto
  • Fuglefoto
  • Stilleben
  • Kunstfoto
  • Boligfoto
  • Mad foto
  • Produktfoto
  • Industrifoto
  • Stock foto
  • packshots

På en seriøs og velfungerende måde, hvor de efter endt opgave faktisk kan stå indenfor dit arbejde. Tænk grundigt over hvilken type fotos du hælder mest til. Mærk efter og husk på, der er enorm forskel på om du skal sidde i skovbunden med dit kamera alene og vente på en flot fugl lander og du kan tage fotos af den. Til en tidspresset opgave, som bryllupsfotograf, hvor brudeparret måske har max 45 minutter til at få lavet deres livs største minde i. Nogle trives godt i stressede og pressede opgaver. Andre bruger mere fotografiet, som rekreation og hobby. Uanset hvad du vælger, så sørg for du har hjertet med i hvad du laver. Så skal du nok blive god.

Uddannelse som fotograf

Når du mestrer det mest af ovenstående og stadig har mod på mere eller gerne vil leve af din hobby, så vil det næste naturlige skridt være at tage uddannelsen som fotograf. Man kan tage uddannelsen som fotojournalist eller reklamefotograf i Danmark. Det er ligesom de 2 store og officielle uddannelser indenfor fotografi. Fotojournalisten arbejder ofte ved online medier og aviser såsom politikken, Berlingske, B.T, Ekstrabladet osv. Efter endt uddannelse er mange af disse fotojournalister tilkoblet aviser og andre medier, som deciderede freelance fotografer og tager de opgaver de får tilbudt for aviserne og dagbladene. Reklamefotografen arbejder mere struktureret på et fotostudio, men tager selvfølgelig også opgaver on-lokation. En reklamefotograf kan sagtens bruge en her dag med at stille miljøer op og fotografere dem, for efterfølgende at pille det hele ned igen og stille det næste sæt op. Reklamefotografen laver også billeder til hjemmesider, kataloger, fotos af produkter og meget andet. Når man ser billeder fra en dygtig reklamefotograf, er billederne ofte af meget høj teknisk kvalitet. Der arbejdes ofte med fotostativ og lysstærke objektiver og det skaber tit meget skarpe og flotte billeder. At komme i lære, som fotograf er ikke let idag. Og jeg anbefaler derfor at inden du ansøger, som fotograf har fotograferet nogle år forinden. For fotografer kan ofte vælge og vrage imellem elever idag og derfor skal den de ansætter gerne være noget særligt og hurtigt kunne indgå i selve den daglige produktion på enten avisen / dagbladet eller på fotostudiet.

Fotografiet som hobby eller erhverv

Ligemeget hvor du ender med din fotografiske process. Om det er som hobbyfotograf eller professionel, så vil du altid opleve at dit billedes syn vil ændre sig og blive meget bedre. Du vil kunne bruge din visuelle forsåelse i mange erhverv idag. Hobbyfotografen kan jo bruge sin viden til hobby brug men også som rekreation og hygge. Fotografering er en måde at være social på og møde andre mennesker med samme interesse. Uanset hvad du ender med at bruge fotografiet til, så vil du opleve at du kun udvider din horisont på en ny og spændende måde. Du kommer til at tænke i billeder og vil tage dig selv i at gå og skabe små fotohistorier i dit hoved. Både med og uden dit kamera. Jeg selv bruger min fotografiske erfaring både som fotograf men også som grafiker, webdesigner og selvfølgelig billeder af familien og ungerne. God fornøjelse med rejsen du er begyndt på. Du vil opleve den rummer mange facetter og gode oplevelser, men også hårdt arbejde.