Fotokunst ved

Fotokunst ved René Asmussen

Surrealistiske billeder ved surrealistisk fotokunstner

Fotokunst ved René Asmussen er billeder i en surreal stil. Fotokunstneren er meget inspireret af netop dette univers i sine fotokunstneriske værker. René Asmussen vandt ved verdens største fotokonkurrence i 2005 “Austrian Super Circuit” (idag kaldet Trienberg Super Circuit) 2 guldmedaljer og 1 sølv.

2 år efter gjorde han det som eneste dansker nogensinde en gang mere. Denne gang med 5 guldmedaljer og titlen “Best of the show” i 2007. Efter disse år gik han fra hobby til det mere kommercielle fotografi og lever idag af sin fotografering. Han udstiller stadig sine værker på udstillinger og sælger også fotokunst på nettet.

Artiklen ovenfor er fra Metro Xpress i forbindelse med VM i foto igen.

Fotokunst på væggen

Kunst er personligt, det vækker en stemning eller en følelse

Når man idag skal bruge sine opsparede skillinger på billeder til væggen i hjemmet. Så skal man vurdere hvilke billeder man ønsker på væggene. Der findes masser af fotokunst derude.

Går man i IKEA, kan man sikkert finde deres definition på fotokunst der, Ønsker man til gengæld noget mere ekslusivt til væggen, ved vi alle godt, skal man ud og lede efter det i de små gallerier rundt i det danske land, eller på internettet. Kunst er mange ting, kunst handler om smag. Det appelerer til følelser og det skaber en helt speciel stemning. Hvad slags fotokunst er du til?

Hvad er fotokunst?

Spørger man kunstneren selv, er definitionen ofte den: “det du får ud af det”! Fotokunst findes i mange varianter idag. René Asmussen laver billederne udfra de følelser han står med i den periode lysten melder sig til at bevæge sig ind i det surrealistiske univers. Billederne udtrykker mange forskellige stemninger. Der indgår sorg, melankoli, skuffelser og nederlag, glæde, optimisme, døden og selvfølgelig livet.

Medaljer ved “The Golden”

René Asmussen modtager første gang medtaljer ved “The Golden”, som er verdens anden største fotokonkurrence i året 2002.

Trienberg Super Circuit

Verdens største fotokonkurrence hed engang “Austrian Super Circuit”, men er idag døbt Trienberg Super Circuit, efter byen hvor det afholdes. René Asmussen vandt 2 guldmedaljer og en sølv i 2005.

Jysk mester 2007

2007 blev det store år for René Asmussen i både nationale og internationale fotokonkurrencer. Først landede han det Jyske mesterskab med Århus fotoklub, foran mange dygtige fotografer og fotoklubber.

Trienberg Super Cicuit 2007

I 2007 ville René Asmussen forsøge at lave endnu et godt resultat ved verdens største fotokonkurrence Trienberg Super Circuit. Her vandt han som eneste dansker nogensinde VM i foto for anden gang. Ikke mindre end 5 guldmedaljer i forskellige kategorier og titlen “Best of show” 

Kontakt fotokunstneren

Kan jeg bestille Rene Asmussens fotokunst?

Ja det kan du. I første omgang må du skrive hvilket foto du ønsker og i hvilken størrelse du ønsker det. Så vil vores billedbehandler sørge for billedet eller billederne bliver gjort klar og sendt til din adresse. Vi står ikke for indramning af fotokunst. Vi leverer kun selve billedet i den ønskede størrelse. I skal selv kontakte en indrammer og få værket rammet ind, som i ønsker det skal se ud med rammer og pas partout etc.

Fotokunst

René Asmussen laver cd cover til Illdisposed

Men sin skæve og syrede billedstil præget af mystikken fra den surrealistiske verden, var det naturligt for René at sige ja til at lade bandet Illdisposed bruge et par af sine fotokunstværker til deres cd udgivelse “For those who walk behind us” Pladen er udgivet ved Massacre Records.

Illdisposed har flere gange brugt den super dygtige fotokunstner Lasse Hoile til deres covers. Men denne gang fik René chancen.

Illdisposed spiller en del livejobs med deres dybe og tunge metal. Bandet har været med i branchen i mange år efterhånden.

Se Illdisposed hjemmeside her.

For those who walk behind us

For those who walks behind us blev lavet lige efter dødsfald i familien. Så billedet er en illutration af det hinsides. Mødes vi igen engang, med de sjæle vi har elsket. Et håb om livet går videre og alt den erfaring hvert enkelt individ har opbygget ikke bare er tabt for altid.

Tak til Illdisposed for chancen til at få udgivet billeder i forbindelse med deres pladeudgivelse.

Torn innerslevet

Billedet overfor her er et af de mange billeder bandet Evergrey har brugt i deres cd “Torn”. Cd´en kan stadig købes og den kan selvfølgelig også høres og ses i Itunes og de andre fine streamingtjenester online.

Coveret består af en del sider, og alle billederne er sat op i den mere dystre og melankolske stil, som det vist tydeligt kan ses overfor.

Det store svenske metal band Evergrey udgiver cd med Rene Asmussens værker i.

Det verdenskendte store metal band Evergrey udgiver deres cd “Torn”, hvor alle billederne er leveret af fotokunstner René Asmussen. Evergrey har spillet på de fleste af verdens største metalfestivaler. Deres stil ligger meget op af bands som Fates Warning og Dream Theater. Deres sanger Tom har en super fed stemme, der passer perfekt til de tunge og melodiske riffs bandet leverer.

Se Evergreys hjemmeside her.

Jydske Vestkysten laver artikel om VM i foto

Som fotokunstner er man heldig når medierne vil skrive om fotokunst i Danmark. Desværre er maleriet (ikke at nedvurdere), mere anerkendt i Danmark end fotokunst.

I USA og England samt Asien

I USA og England samt i Asien er fotokunsten tilgengæld betyndt at komme mere og mere frem på de store og anerkendte gallerier. Det er fedt verden begynder at få øjenene op for den kreative fotokunst, da der faktisk findes rigtig mange dygtige fotografer både herhjemme og i udlandet.

Fotokunst på Brandts Klædefabrik i Odense

Fotokunsten har også stille og roligt fået ben at gå på i den lille Danske andedam, med Brandts Klædefabrikker i Odense. De efterhånden gode til at invitere spændende fotokunstudstillinger til byen. Nu må vi så håbe på de andre store byen, som København, Aarhus, Aalborg og Esbjerg samt trekantsområdet følger efter og bliver bedre til det også.

“What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.”

– Karl Lagerfeld

Det franske fotomagasin Photo Árt International laver interview med René

Efter VM i foto kom der en del henvendelser fra magasiner flere steder fra i Europa, der gerne ville lave interviews og vise de fotos, der var med til at give fotokunstneren René Asmussen de fornemme præmier ved ved verdens største fotokonkurrence.

Artiklen bygger lidt på fotografens baggrund. Tankerne bag billederne og selvfølgelig selve tilgangen til fotograferingen gennem de sidste mange år.

Den spæde start

Fotokunstner René Asmussen blev båret som årets pigefotograf i det desværre “døde” fotomagasin “Alt om foto”.

René Asmussen på kinesisk

Efter den meget omtale af Renés VM i 2005, var der mange medier der indenfor fotografiet, gerne ville dække historien. Det nåede helt om på den anden side af jorden til Kina, hvor deres største fotomagasin på Engelsk kaldet DPnet, lavede en stor artikel i deres magasin om René Asmussens fotokunst gennem tiden fra starten til medaljerne.

Fotokunstner René Asmussen i “Dansk fotografi”

SDF.dk er en sammenslutning af danske fotoklubber over Sjælland, Jylland og Fyn. De har deres eget lille fine magasin, hvor de holder fingeren på pulsen med hvad der rører sig indenfor både amatørfotografiet og hos de professionelle fotografer. SDF afholder hvert år en fotokonkurrence for alle der er medlem af SDF. Denne fotokonkurrence hedder “Den Nationale”, og her deltager hvert år masser af dygtige fotografer om prisen, som årets fotograf ved SDF (Selskabet for dansk fotografi). René Asmussen startede i Esbjerg fotoklub hvor han lærte meget af de dygtige medlemmer. Efterfølgende rykkede han til Århus og blev medlem af AFA – Aarhus fotografiske Amatørfotoklub.

Fotomagasinet “Computer / FOTO” i Rumænien

Det lækre kvalitetsmagasin “Computer/Foto” fra Rumænien lavede også en artikel om fotokunsten fra René Asmussen. Artiklen var et mix mellem en biografi og et interview med fotografen omkring dennes opvækst og tilgang til billederne. Samt hvad, der ligger, som inspiration for fotografens fotokunstneriske billedestil.

Musik kunstner “Run Level Zero”

Run level Zero laver igennem små 2 år 2 plader, hvor de vælger at bruge fotokunst fra René Asmussen.

Stilen er lettere skummel ligesom teksterne. Derfor er billederne lavet med følelsen af Angst og depressions udtrykket for øje.

Fotokunstens mange ansigter

Idag bruges billeder på nettet i større mængder end nogensinde er set tidligere. Der kommer hele tiden nye hjemmesider, og alle skal bruge billedmateriale til disse. Flere og flere får øjenene op for at fotokunst faktisk skaber meget mere blikfang end helt almindelige billeder. Derfor er der også flere og flere der benytter fotokunst når de bygger deres hjemmesider. René Asmussen har leveret fotokunst til Myth.dk.

Bogcovers til internationale bøger

René Asmussen har igennem tiden også lavet flere bogcovers til internationale bøger. Bøgerne er af meget forskellige karakter i indholdet. Men lig for dem var at de alle var vilde med fotokunstnerens værker og derfor gerne ville bruge dem på forsiden af deres bogudgivelser.

Fotokunsten ses mere og mere

Fotokunsten dukker heldigvis mere og mere op i forbindelse med film, plakater, bøger, cd og pladecovers, online medier, magasiner, blade, flyers og selvfølgelig på hjemmesider over hele verden. Hjemmesiden Deviantart og 500px rummer mange af verdens dygtigste fotokunstnere og der bliver flere og flere af dem, og heldigvis for det. Nu mangler vi bare flere og flere gallerier taget fotokunsten til sig, især herhjemme.

Aarhus Stiftidende laver artikel

Aarhus stiftidende – til dagligt kaldet “Stiften”, lavede også en artikel om fotokunsten ved René Asmussen. De synes vinklen omkring fotografen, der var autodidakt og uden fotografisk uddannelse bag sig, som nyuddannet lærer gik ned og vandt VM i foto fra en sjovere historie end selve prisuddelingen. Artiklen kører mere på Renés baggrund og opvækst, samt forholdet til smilets by Århus, som han elsker meget højt. Savnet er Aarhus fotoklub og ikke mindst formanden Finn, er noget fotografen stadig tænker på omkring sine Århus dage.